Scratch


QUÈ ÉS?
 
Scratch és un projecte educatiu de llenguatge de programació.  Ofereix de forma gratuïta una eina de programació en línia als usuaris majors de 6 anys que s'hi registrin.
Scratch està basat en el llenguatge de programació LOGO i serveix per aprendre a programar a través del joc i l'experimentació i introduir així el pensament computacional. La seva interfície és senzilla i permet tant crear històries interactives, tutorials, jocs i animacions, com compartir els projectes amb altres usuaris en línia. Els projectes poden ser de temàtica variada, es poden adaptar i orientar a diferents àmbits i objectius. Per exemple, dins l'àmbit educatiu, es pot treballar des de les diferents àrees que recull el currículum de primària.
Els usuaris poden experimentar amb els elements que ofereix el programa, com el fons, els efectes de so, diàlegs, objectes i animacions, entre d'altres. A més, també es poden inserir personatges i objectes, amb els quals es poden realitzar una sèrie d'accions mitjançant uns comandaments que simplifiquen la tasca de programació.
Les característiques principals del programa són les següents:

  1. Programa basat en blocs gràfics i una interfície molt senzilla i intuïtiva.
  2. Entorn col·laboratiu virtual que permet compartir els projectes a través de la web.
  3. Es pot utilitzar des de molts llocs gràcies al fet que és un programa a la xarxa i disposa d'una versió que es pot instal·lar.
  4. Programa gratuït i de software lliure.
  5. Programa introductori de la sintaxi del llenguatge de programació.
  6. Està disponible per a diversos sistemes operatius (GNU/Linux, Windows, Mac OS X).


Mapa de l'scratch per dins Vídeo de com funciona l'Scratch
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada